RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Знаменита письменниця розповіла, як ще до війни Донбас "зачищали" від усього українського

Донбас давно цілеспрямовано очищали від усього українського, що і призвело до сьогоднішньої ситуації.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла українська письменниця Оксана Забужко.

"Станом на 1997 рік книжкова дистрибуція на Донбасі вже повністю була під російським монополістом. Українським видавцям, щоб влізти в тамтешній книжковий магазин і вблагати, щоб взяли на реалізацію українські книжечки, треба було Бог знає як низько кланятися. А це дуже серйозний показник - не просто економічної, а саме інформаційної політики. У Донецьку навіть ресторану української кухні не було. Регіон наперед "зачищали" від будь-яких ознак того, що це Україна ", - зазначила письменниця.

За її совами, процеси очищення регіону від всього українського проводилися цілеспрямовано.

"Якби якийсь молодий історик покопався і проаналізував все, що відбувалося з 1991-го і до теперішнього часу, скажімо, в тій же книжкової галузі, то вийшла б така" кардіограма ", що не треба було б водити очима за політиками, щоб зрозуміти історію нашої хвороби. Політики - за визначенням шахраї, вони брешуть, а за такою "кардіограмою", по сухій мові цифр була б наочно видно закономірність, як нас, так би мовити, замітали під цей "поребрик" - як галузь пручалася, а її насильно заганяли під російський контроль ", - впевнена Забужко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Донбас давно почали "відокремлювати" від України, нас замітали під поребрик - Оксана Забужко.