RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Більшістю депутати Глухівської міськради позбавили мера Терещенко премії

Депутати Глухівської міської ради позбавили мера Мішеля Терещенка і його заступників премії в 800 тисяч гривень, прийнявши більшістю голосів бюджет міста з відповідними правками.

Про це на сторінці в Facebook написав місцевий депутат Юрій Бурлака.

За словами Бурлаки, за бюджет проголосували 18 з 34 депутатів.

«Сьогодні депутати Глухівської міської ради більшістю голосів - 18 з 34, прийняли бюджет міста. Бюджет без премій мерові Терещенку, зате з зарплатами вчителям і лікарям. Незважаючи на те, що мер намагався перешкодити нам, закривав сесійну залу і влаштував істерику в коридорі, депутати чітко заявили про свою позицію», - написав Бурлака.

Він зазначив, що в бюджеті замість 800 тисяч премій міському голові та заступникам були передбачені гроші на зарплати бюджетникам.

«Ми виділили 1,7 млн грн на обладнання для нашої лікарні. 1 млн на обладнання для перших класів, які вже підуть в «Нову школу», створену в рамках реформи освіти. 450 тисяч передбачили на відкриття нової дитячої групи в садку, а 500 тисяч - на відкриття інклюзивного центру », - написав Бурлака.

Депутат також додав, що за гроші з премій мера в Глухові планують купити дві квартири для лікарів.

«Дякую колегам, які керувалися здоровим глуздом і замість участі в політичних інтригах виступили за розвиток Глухова і проголосували за бюджет!», - резюмував Бурлака.

Нагадаємо, що в Глухові мер Мішель Терещенко запропонував депутатам проголосувати за бюджет, в якому були закладені премії йому та його заступникам. Депутати відмовилися голосувати за чиновницький бюджет, і запропонували внести до нього зміни. Вони звернулися до мера, щоб скликати сесію для прийняття бюджету, але він проігнорував їх. Сьогодні більшість депутатів провели сесію без мера Терещенко.