RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Молився за ЗСУ: в Запоріжжі розгорається скандал навколо вигнання священика з храму

Священика Московського патріархату Ігоря Савву позбавили парафії в Запоріжжі. Віряни кажуть, що священик молився за перемогу ЗСУ і відмовлявся згадувати в своїх проповідях єпископа РПЦ, патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Про це повідомляє ТСН.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь від цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, по якій висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", - коментує ситуацію Савва.

Священикові неодноразово погрожували покаранням і 11 березня повідомили, що він більше не зможе служити в храмі.

При цьому представники єпархії приїхали в храм в супроводі молодих людей, які відмовилися залишати приміщення тільки після виклику поліції. Присутній на місці подій митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука відмовився коментувати інцидент.

Також повідомляється, що службу в храмі буде проводити священик, якого надішле Московський патріархат. Тим часом прихожани через свою патріотичну позицію мають намір шукати інше місце для молитов.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі священнослужитель Московського патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула від падіння на неї самогубці.