RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Майдан" є нормою: українцям вказали на серйозну проблему

Практично повна відсутність традицій державності і багатовікове перебування в складі чужих імперій грає зараз з українцями злий жарт, зробивши ситуацію перманентного "майдану" нормою.

Про це написав у своїй колонці на сайті Крим.Реаліі журналіст Павло Казарін.

"В результаті, українці виявилися носіями найантиелітарних настроїв. Вони чудово вміють об'єднуватися на горизонтальному рівні - під час повстань і революцій. Але в той момент, коли прийшов час будувати свою державу - країна стали заручницею своєї ж історії. І регулярно спотикається об власне минуле", - вважає журналіст.

При цьому українці традиційно недовірливо ставляться до влади, а політику вважають ганебним заняттям.

"Нормою Україна вважає ситуацію "майдану": коли кожен рівний собі і сусідові. Але як тільки приходить час переробляти горизонталь в вертикаль - система йде в рознос. Навіть ідея "займатися політикою" сприймається як щось ганебне. А сприйняття "політики" в суспільстві не має нічого спільного з ідеєю "облаштування життя", - резюмував Казарін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-депутат Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Австрії Ганс Свобода розповів, що дух Майдану є вкрай важливим фактором у розвитку України, але він не проник в державні інститути.