RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Названий єдиний для України спосіб повернути Донбас

Початок миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу є безальтернативним шляхом можливої реінтеграції регіону.

Про це "Апострофу" розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Звичайно, в повній мірі Україна зараз не може вести на окупованих територіях свою політику, оскільки ми не володіємо суверенітетом на цій території - він порушений. Чому і потрібна миротворча місія. Багато експертів говорили, що ця миротворча місія - це здача інтересів України. А я вважаю, що, крім як через миротворчу місію, Україна там взагалі ніяк з'явитися не може", - вважає експерт.

При цьому Сунгуровський повністю виключає військовий шлях звільнення Донбасу, який призведе до великих втрат і міжнародному тиску на Україну.

Експерт також упевнений, що підготовка до початку миротворчої місії повинна проводитися вже зараз.

"Ми не отримаємо всього відразу, і до цього потрібно готуватися. Потрібно готувати якісь позиції для відступу і запасні варіанти для компромісів. Готувати якісь позиції для того, щоб вибити козирі з рук наших опонентів. Насправді, повинна бути розумна і дуже розумна наступальна позиція. Без своєї стратегії ми нічого не доб'ємося ", - резюмував Сунгуровський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є тільки один спосіб повернути Донбас під контроль України - військовий експерт.