RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Кернеса вибачилися перед СБУ за звинувачення в організації заворушень

Харківська міськрада висловило жаль з приводу дезінформації, що нібито СБУ була причетна до заворушень 20 червня цього року у мерії. Відповідну заяву оприлюднено сьогодні на офіційному сайті міськради.

У Кернеса відзначають, що у сторін цього інциденту вистачило самовладання не скотитися до відкритого протистояння.

«Це і надало можливість керівництву міста розібратися у ситуації та зробити певні кроки, які незабаром допоможуть представити громадськості тих людей, що зловмисно дезінформувати Харківську міську раду. Більше того – ми доб’ємося покарання винних у дезінформації. Харківська міськрада шкодує про події та сподівається, що цей неприємний інцидент між місцевою владою та обласним управлінням СБУ жодним чином не вплине на спільну конструктивну роботу», – йдеться в заяві.

Її автори нагадали, що 20 червня була здійснена спроба захоплення Харківської міської ради невідомими.

«Ще під час того, як в будівлі міськради агресивні загарбники палили димові шашки і розпилювали газ, керівництвом міста з деяких джерел було отримано інформацію, що за нападом так званих «активістів» стоїть начальник Управління СБУ у Харківській області Андрій Носач», – наголошується у заяві.

Харківська міськрада повідомляє, що пізніше, під час з’ясування причин події, ці відомості не підтвердилися та виявилися явною дезінформацією, метою якої була ще більша дестабілізація ситуації у Харкові.

«Як ми тепер розуміємо, розрахунок був на те, що керівництво міста увійде у жорсткий конфлікт з першими особами СБУ області, після чого, як наслідок, можуть відбутися акції протесту, що переостуть у масові заворушення», – заявляють у Кернеса.

Раніше, за підсумками протистояння у міськраді, міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що «активісти», які увірвалися у мерію, були людьми керівника обласного Управління СБУ Носача».