RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

"Метінвест" підвищив зарплатню співробітникам своїх підприємств

З 1 квітня група "Метінвест" підвищила заробітну плату співробітникам своїх українських підприємств в середньому на 15%.

Про це повідомляє сайт mrpl.city з посиланням на заяву групи компаній.

Згідно з повідомленням компанії, найбільші підвищення отримали ремонтники, інженери-технологи і лінійні керівники. У той же час керівникам підприємств і співробітникам керуючих компаній зарплат не підвищували.

Також в "Метінвесті" повідомили, що з 1 квітня переводять свої підприємства на систему єдиного окладу, згідно з якою працівники різних професій отримуватимуть різні оклади, але при цьому передбачається винагорода, виходячи з оцінок ефективності працівника.

Протягом минулого року "Метінвест" підвищував працівникам зарплати двічі: у квітні на 20% і в жовтні - ще на 10%. Після підвищень середня зарплатня на підприємствах групи компаній склала близько 18 тисяч гривень.

"Ми підвищуємо заробітну плату найбільш затребуваним робочим на підприємствах, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці ... Наша мета - поступово скоротити розрив у доходах між українськими металургами і їх європейськими колегами. Створити умови для того, щоб українці не шукали заробітку за кордоном, а могли заробляти в своїй країні ", - прокоментував генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Як повідомляв "Апостроф", 1 березня президент Петро Порошенко відвідав Маріупольський металургійний комбінат (ММК) імені Ілліча (входить до групи "Метінвест") і взяв участь у запуску нового комплексу машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №4.