RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Новопризначений Зеленським голова Закарпатської ОДА покриває злочинний бізнес екс-регіоналів-втікачів, - ЗМІ

Новопризначений Володимиром Зеленським голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко покриває злочинний бізнес екс-регіоналів-втікачів.

Про це йдеться у повідомленні видання "Антикор".

Так, Бондаренко відмовився провести засідання антирейдерської комісії, та звільнив свого заступника, який входив до цієї комісії та займався її організацією. На той момент він був єдиним із заступників, якого звільнив новий очільник ОДА.

Мова йде про ситуацію із Мужіївським золоторудним родовищем в Закарпатській області. Комісія мала зібратися через конфлікт ставлеників Віталія Захарченка із британським інвестором Barclays, який хотів інвестувати у розвиток родовища, та покрити його борги.

За інформацією Gofer Mining (компанії, яку створила Barclays для інвестування в Україну) працівники ОДА до останнього моменту запевняли, що засідання відбудеться. І лише зранку перед засіданням повідомили, що воно переноситься на невизначену дату, бо мовляв через певні кадрові зміни немає складу комісії.

Місцеві чиновники повідомляють, що на місце заступника Голови ОДА претендує креатура Віктора Балоги – Василь Швардак, колишній очільник місцевого осередку Партії Регіонів, голова ОБНОНу Ужгороду.

Другим претендентом на місце заступника є Сергій Гайдай – колишній очільник Мукачівської РДА, очільник фракції БПП місцевої ради, якого СБУ позбавила доступу до державної таємниці.

"Наші джерела повідомили, що Сергій Гайдай винен великих грошей і вирішив зірвати банк у справі Мужіївського родовища, щоб розрахуватись із боргом", - йдеться у матеріалі видання.

"Саме тому новий очільник Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко скасував антирейдерську комісію, звільнив єдиного заступника, який реально почав займатись проблемою… Історія із раптовими непередбачуваними кадровими змінами виглядає більше як затягування процесу, щоб фігуранти кримінальної справи із розкрадання Віталієм Захарченком ТОВ "Закарпатполіметали" мали люфт часу "щось порєшать", - підбивають підсумок журналісти.