RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ізраїльський міністр назвав Харків одним із головних майданчиків ізраїльсько-українського співробітництва

Співголова Міждержавної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністр у справах Єрусалима і Спадщини, Міністр з питань захисту навколишнього середовища Держави Ізраїль Зєев Елькін, що супроводжує Прем'єр-міністра Ізраїлю в робочій поїздці в Україну, провів робочу зустріч з головою Харківської області.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Одне з головних завдань візиту - це розширення економічного співробітництва між Ізраїлем і Україною. Ми недавно підписали договір про зону вільної торгівлі, він буде ратифікований до кінця цього року, увійде в силу на початку наступного року і, безсумнівно, дасть поштовх економічним зв'язкам між Ізраїлем і Україною", - сказав пан міністр.

Зєев Елькін зазначив, що, серед іншого, ізраїльська та українська сторони домовилися провести переговори про розширення дії договору на області IT-технологій і інвестицій, а також створення центрів зі співробітництва в цих сферах в Києві та Єрусалимі.

"Одним з найголовніших майданчиків співпраці в IТ - і вже сьогодні, і з розрахунком на майбутнє - без сумніву, є Харківський регіон", - сказав співголова Міждержавної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва. - Я взагалі вірю в те, що співпраця дуже залежить від уміння налагодити його на регіональному рівні, тому був радий приїхати сюди, зустрітися з пані губернатором. Це наша не перша зустріч - ми зустрічалися і в Харкові, і в Ізраїлі. Вона дуже ділова та енергійна людина, і у мене немає сумнівів, що та загальна база, яка була створена лідерами наших країн для співпраці в рамках візиту на цьому тижні, буде використана харківським керівництвом для того, щоб розширити співпрацю і міста, і Харківського регіону з Ізраїлем".

Крім можливих спільних проектів в ІТ-сфері, сторони розглядають інші перспективні напрямки співпраці.

"Ми обговорили подальші можливі плани щодо співпраці в сфері АПК, освіті, медицині, - повідомила за підсумками зустрічі керівник Харківської області Юлія Світлична. - Ми виклали наші потенційні сильні сторони і, думаю, що найближчим часом будемо відпрацьовувати нові проекти, які є у ізраїльської сторони. Будемо раді залучити наших фахівців і наші заклади вищої освіти для того, щоб в подальшому бути корисними в спільних проектах".