RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Президент ЕКУ Ложкін закликав Львів приєднатися до проекту "Праведники світу"

У неділю, 22 вересня, в урочищі Піски у Львові, в рамках Європейського дня єврейської культури і єврейської спадщини, відбулася акція в пам'ять про загиблих представників єврейської громади. Були зачитані імена українців - Праведників народів світу, людей, які рятували євреїв від нацистів, ризикуючи життям.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

"В урочищі Піски в 1941 - 1943 роках було страчено до 300 тисяч людей, велика частина з яких були євреями. Львівське гетто - Янівський концтабір - Піски - таким був останній шлях для більшості з 150 тисяч львівських євреїв. У живих тут залишилося лише 2000 євреїв", - написав глава ЕКУ.

За словами Ложкіна, згадуючи невинних жертв Голокосту, потрібно пам'ятати і про героїв, для яких загальнолюдські цінності були дорожчі за власне життя.

"Проект Єврейської конфедерації України "Праведники мого міста" продовжує розширювати географію. Іменами Праведників народів світу названі вже 16 вулиць в різних містах і селах. Сподіваюся, незабаром до ініціативи ЕКУ приєднається і Львів", - заявив він.

Як повідомлялося, Єврейська конфедерація України стривожена повторюваними актами антисемітизму. 15 вересня вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту в Миколаївській області, розмалювавши його свастиками і наклеївши лист з погрозами. 17 вересня такий же лист було виявлено на ще одному пам'ятнику в Кіровоградській області.