RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Світлична і Стефанчук відкрили у Харкові міжнародний юридичний форум

У вівторок, 24 вересня глава Харківської області Юлія Світлична і перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук взяли участь у відкритті ІIІ Харківського міжнародного юридичного форуму.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Захід пройшов в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого і зібрав учасників з 30 країн світу. Почесним гостем став голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький.

"Важливо, що саме ваші дискусії, професійні думки і пропозиції можуть стати основою для того, щоб зміцнювати нашу державу. В ці часи формується молода країна, вона стає сильнішою, набуває ваги і важливо, щоб кожен крок і кожна реформа не обходилися без професійного юридичного висновку", - наголосила під час відкриття форуму Юлія Світлична.

Вона зазначила, що такий старт осені в Харківській області в дусі часу, адже жодна реформа не може бути впроваджена без юридичного обґрунтування, а Україна перебуває на старті впровадження великої кількості назрілих змін.

"Сьогодні Харківщина вітає кращих юристів України та іноземні делегації. У форумі беруть участь представники уряду України, судової, законодавчої, виконавчої гілок влади. Все це свідчить про одне: авторитет Харкова як юридичного центру України працює на міжнародний авторитет нашої держави. Переконана, що цей міжнародний юридичний форум у Харкові зможе задати високий рівень дискусії, і стане ефективним майданчиком для обміну досвідом та презентації напрацювань", - сказала глава ОДА.

Перший заступник голови Верховної Ради зачитав вітальні слова від президента і спікера парламенту. Він зазначив, що особлива увага в ході форуму повинна приділятися питанням ІТ-права та новітніх тенденцій в сфері конституціоналізму. Окремо він наголосив на готовності до ведення діалогу на благо розвитку країни.

"Президент України Володимир Зеленський і Верховна Рада відкриті для тих, хто бажає долучитися до розвитку України. Це основний меседж, який ми хочемо послати: нам цікаві люди, які хочуть міняти Україну", - підкреслив Руслан Стефанчук.

Співголова оргкомітету Харківського міжнародного юридичного форуму, ректор НПУ ім. Я. Мудрого Василь Тацій подякував керівництву держави та області за підтримку в організації та проведенні заходу.

"Організаційний комітет форуму отримує постійну підтримку президента України, а також всебічне сприяння Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства освіти і науки. Слова подяки обласної держадміністрації і особливо - співголови організаційного комітету Юлії Світличної, яка постійно підтримувала оргкомітет і оперативно вирішувала всі питання, з якими нам доводилося звертатися для забезпечення діяльності форуму", - сказав Василь Тацій.

Харківський міжнародний юридичний форум є першим і єдиним подібним заходом для юристів в Україні. Цього року форум зібрав близько 3000 учасників. Панельні дискусії форуму будуть присвячені таким темам: "Оновлення цивільного законодавства України: на шляху до європеїзації приватного права"; "Європейська інтеграція крізь призму конституційного права"; "Бізнес і права людини: основні виклики для нових демократій"; "Кримінальні загрози в секторі безпеки: практики ефективного реагування"; "Майбутнє цифрових активів: фінансово-правовий погляд".