RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Держархбудконтроль надав ряд повноважень містечку Самбір у Львівській області: деталі

У п'ятницю, 29 листопада, Самбір Львівської області отримав нові містобудівні повноваження, відповідний акт підписав в.о. глави Держархбудінспекції Олександр Строкач.

Про це повідомляють "Українські новини".

Це вже 101-й населений пункт в Україні і 5-й - у Львівській області, який буде самостійно контролювати будівництво на власній території.

Слід зазначити, що передача значної частини повноважень по частині містобудування на місця в рамках децентралізації була розпочата ДАБІ ще три роки тому. Потім процес був згорнутий і після більше ніж річної паузи і проведених урядом кадрових змін Держархбудінспекція знову стала партнером органів місцевого самоврядування.

Завдяки новації громада Самбірщини отримала можливість вже з 30 листопада самостійно реєструвати будівництво об'єктів класу наслідків СС1. До цієї категорії відноситься будівництво приватного житла, господарських будівель, дачних будинків, компактних бізнес-об'єктів - тобто, більша частина всього, що зводиться в невеликих і середніх населених пунктах.

З понеділка, 2 грудня, відділ з питань архітектури Самбірської міської ради зможе реєструвати дозвільні документи на такі об'єкти, здійснювати перевірки на будмайданчиках, а при виявленні порушень - притягати винних до відповідальності.

Олександр Строкач зазначив, що сьогодні ДАБІ націлена на успішне продовження реформи децентралізації та готова всіляко сприяти органам місцевого самоврядування в отриманні повноважень держархбудконтролю.

"Децентралізація дозволяє громадам відчувати себе повноцінним господарями на своїй території, визначати ключові напрямки розвитку та рухатися до поставлених цілей. За державою повинні залишитися тільки об'єкти зі значними наслідками, всі інші важелі повинні бути в руках громад", - зазначив Строкач.