RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Радник прем'єра Юрій Голик презентував свою першу книгу про роботу в Дніпропетровській ОДА

"Безкінечність не для слабаків. Книга про менеджерів, які хакнули систему держуправління" - так називається книга, написана радником прем'єр-міністра Юрієм Голиком про свій досвід роботи в Дніпропетровській обладміністрації.

Презентація книги відбулася в Києві.

"Не секрет, що команда Резніченка зробила більше, ніж будь-яка інша область країни. Без перебільшення ми були найуспішнішими регіональними державними менеджерами. Тому ми вирішили, що зобов'язані поділитися нашим досвідом - це повинно допомогти всім, хто хоче давати фізично відчутний результат. Тепер кожен чиновник може прочитати цю книгу і зрозуміти, що робити і як робити", - розповів Голик про причини написання книги.

У 2015-2019 роках, коли в Дніпропетровській ОДА працювала команда Валентина Резніченка, в області було реалізовано близько 2000 інфраструктурних проектів. Значну роль в цьому зіграла децентралізація.

"Коли ми тільки прийшли, бюджет розвитку області становив кілька сотень мільйонів гривень. Коли ми йшли, він досягав 4 мільярдів. Ці гроші не взялися нізвідки - ми зуміли налагодити всі процеси в області так, щоб максимальна їх частина спрямовувалася до бюджету розвитку, а не бюджету проїдання", - розповів Голик.

За його словами, команді Резніченка доводилося щодня видавлювати з себе та інших "совок". "Тому школи і дитячі садочки, які ми побудували, найкрасивіші і найфункціональніші в країні. Просто нам було не все одно. А оскільки ми прийшли у владу з бізнесу, то ми привнесли в державне управління свій попередній досвід. І це спрацювало. Тому це книга про менеджерів, які хакнули систему держуправління", - сказав Голик на презентації.

Директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький назвав цю книгу першим прикладом відвертої розповіді про складнощі і перемоги реформаторської команди.

Раніше Юрій Голик повідомляв, що на досвіді роботи в Дніпропетровській ОДА склав покрокову інструкцію для оцінки якості ремонтів і будівництва шкіл, дитячих садків, доріг та інших об'єктів інфраструктури.