RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ДБР розслідує справу про службову підробку глави Харківської області Кучера - документ

Глава Харківської області Олексій Кучер став фігурантом в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України.

Про це повідомило Depo.Харьков з посиланням на власні джерела в системі правоохоронних органів.

Відомості внесені до ЄРДР за вказаною статтею, ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів). Заява про вчинення правопорушення Кучером надійшла 20 листопада 2019 року. У ЄРДР дані були внесені 12 грудня 2019 року, після прийняття рішення Жовтневим райсудом Полтави, які підтримали заявника і зобов'язав Держбюро розслідувань провести слідство.

Стало відомо, що слідство ведеться за фактом видачі першого на новій посаді розпорядження Олексія Кучера за номером 149-К, після якого він отримує повноваження глави області, "Про початок роботи" на посаді голови Харківської ОДА. Розпорядження було підписано їм і оприлюднено двічі поспіль за різними датами, однак під одним номером. Це трактується як порушення норм законодавства України.

Згідно ч. 1 ст. 366 КК України, Олексію Кучеру загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Як раніше повідомляли ЗМІ, вперше розпорядження під номером, було опубліковано 7 листопада 2019 року. "Згідно з Указом Президента України від 5 листопада ... приступаю до виконання повноважень голови Харківської обласної державної адміністрації з 7 листопада 2019 року", - було сказано в розпорядженні №149-к від 7 листопада. Однак до 14:00 того ж дня це розпорядження з сайту Харківської обладміністрації зникло. Знову опубліковано воно було під тим же номером добу по тому. У тексті з'явився була вказана вже інша дата: 8 листопад 2019 року.