RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Корупційний шабаш": одеські активісти розповіли, як прокурор Вихор набирає заступників

Активісти в Одесі стверджують, що прокурор Одеської області Максим Вихор взяв собі в заступники "старі-перевірені кадри", які мають в місті скандальну репутацію.

Про це йдеться в матеріалі "Известий" з посиланням на активістку Варвару Чорноіваненко.

Активістка навела приклади скандальних призначень одеського прокурора.

"Заступник прокурора Одеської області Луняченко Олександр - 20 років був суддею найбільш корумпованого в Одесі Приморського суду. До речі, його батько Луняченко Анатолій, колишній голова Апеляційного суду Одеської області, за 25 років роботи накрав мільйонів", - відзначає вона.

Свої звинувачення вона аргументує численними повідомленнями з відкритих джерел про корупційні рішеннях судових справ, які вів суддя Луняченко. Зокрема, один з таких епізодів: у 2014 році Луняченко випустив на свободу чоловіка, який до смерті забив людину, і мотивував рішення тим, що це була "необхідна оборона". У 2012 році він відпустив на свободу міліціонера, який кілька годин катував злодія за те, що той вкрав іграшку в дельфінарії. Потерпілий навіть намагався покінчити життя самогубством. Також активістка вказує на майновий стан судді, яка не збігається з його доходами.

Ще один заступник прокурора - перший заступник прокурора області вихор Гончаров Роман.

"У минулому теж суддя Приморського суду - 16 років пропрацював. Потім все дивуються, як ця "нова команда" займається рішаловом з главою Приморського суду - Кічмаренко ... Колишній співробітник СБУ, а нині голова Одеської прокуратури Максим Вихор, він в темі або в частці?", - зазначає активістка.