RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Небезпечний піар перед виборами: в ЗМІ висловилися про ослаблення карантину мером Черкас Бондаренко

Передчасне ослаблення карантину в Черкасах - постановка, пов'язана зі спробою отримати політичні дивіденди перед місцевими виборами, і не має нічого спільного з боротьбою за соціальний захист.

Мова про це йде в статті "Холодноярська республіка" або регіони проти карантину. Чому Бондаренко пішов проти влади".

"Бондаренко вирішив "заробити" рейтинг за допомогою бунту проти центральної влади. Так зване "відновлення соціальної справедливості", на ділі швидше просто демарш місцевої еліти, цілком очікуваний напередодні виборів", - йдеться в статті.

Зазначається, що ці дії представляють серйозний ризик без безпеки жителів, оскільки "в Черкаській області вже більше 300 випадків COVID-19", а також є перевищенням повноважень глави міста.

Автор заявляє, що дії очільника Черкас обумовлені бажанням уникнути кримінальної відповідальності за порушення закону.

"У рідних Черкасах у Бондаренка не все так гладко. Варто почати з його послужного списку: корупційні скандали, звинувачення в зловживанні службовими повноваженнями, в результаті чого було поставлено питання про відсторонення з посади, махінації при закупівлі апаратів ШВЛ і дивні "переміщення" машин в декларації мера ... Медійний шум в дусі протистояння Зеленському може стати хорошою п'єсою, де будь-яке переслідування за законом назвуть "репресіями", - повідомляють ЗМІ.

Зокрема зазначається, що проти Бондаренко висували звинувачення по стати 351 статті КК України - перевищення службових повноважень, він став фігурантом скандалу навколо закупівлі трун за завищеною в 5 разів ціною за кошти "антикоронавірусного бюджету".

Раніше Нацполіція порушила кримінальне провадження щодо міської влади Черкас через передчасного ослаблення карантинних заходів в місті, що є перевищенням повноважень. В результаті мера Черкас Анатолія Бондаренка викликали на допит в обласне відділення Нацполіціі 4 травня, проте засідання було перенесено, а Бондаренко нагадав Києву про історію "Холодноярської республіки" 1918-1922 років, що ЗМІ розцінили, як загрозу збройного повстання.