RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Сім’я лікаря з білбордів досі не отримала компенсацію за його смерть - Наталія Юсупова

Питання соцзахисту медиків, які працюють з COVID-19, залишаються невирішеними. Всього 28 членів сімей загиблих лікарів змогли отримати компенсацію, тоді як, згідно з офіційною статистикою, від коронавірусу померло вже 132 медичних працівники.

Про це повідомила волонтер, кандидат у депутати до Київської міської ради від партії "Пропозиція" Наталія Юсупова.

"Україна щодня б’є антирекорди захворюваності на COVID-19. Статистика перевищує 5800 нових хворих у день. Лікарні переповнені, і лікарі працюють цілодобово. Вони сьогодні, як і хлопці на фронті, перебувають на передовій боротьбі за життя людей. І при цьому, самі залишаються катастрофічно незахищеними", – говорить Наталія Юсупова.

Вона розповіла, що більшість сімей так і не отримали компенсації через те, що затягується час на розслідування.

"Розслідування повинно підтвердити, що лікар захворів саме на роботі, а не заразився невідомо де. А нічого, що лікарі працюють в умовах постійного ризику?", – каже Наталія Юсупова.

За її словами, якщо влада продовжуватиме так ставитися до людей, які рятують життя – лікувати не буде просто кому.

"По всьому Києву розміщені фото лікаря Почаївської районної лікарні Івана Венжиновича зі словами "Дякуємо за життя". А ви знаєте, що його сім’я досі не отримала компенсацію? Це абсурд! Це показник реального ставлення влади до медиків", – вважає Наталія Юсупова.

Вона підкреслила, що хитрощі, до яких вдається влада, щоб не виплачувати компенсації сім’ям загиблих від ковіду медиків – це просто знущання.

"Чому смерті лікарів від пневмонії не мають відношення до коронавірусу? Навіть для звичайних громадян, не медиків, очевидно, що пневмонія – це ускладнення від коронавірусної інфекції. Досить брехати!", – каже Наталія Юсупова.

Волонтер наполягає, що потрібно зробити все, щоб захистити лікарів і забезпечити їм впевненість у дотриманні соцгарантій з боку держави.

"Пандемія нікуди не дівається, і якщо хтось розраховує, що найближчим часом люди перестануть хворіти – це помилка. Влада знову береться "економити" на виплатах лікарям і медичному персоналу, точно так, як економили на солдатах, які втрачали здоров’я на фронті. Чи думає вона, що завтра нас просто не буде кому лікувати?!", – говорить Наталія Юсупова.

На її думку, лікарі повинні отримувати доплати за боротьбу не тільки з підтвердженими випадками COVID-19, але і з пневмонією.

"Доплати повинні отримувати всі, хто контактує з коронавірусними хворими. Лікарі, медпрацівники стаціонарів, реанімації, швидкої допомоги, санітарної авіації. До списку повинні також увійти водії бригад швидкої допомоги, фахівці лабораторій, працівники санепідслужби, приймальних відділень екстрених стаціонарів, фахівці організацій первинної медико-санітарної допомоги та працівники органів судових експертиз. Вони всі ризикують своїми життями", – підкреслила Наталія Юсупова.