RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ігор Палиця домагається призначення "своєї людини" прокурором Одеської області - політолог

Народний депутат України та лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця домагається призначення Волинчанін Вадима Веніславський на посаду прокурора Одеської області.

Про це повідомив політолог Володимир Воля в Facebook, передає "Гордон".

Він вважає, що Ігор Палиця планував "отримати хороший результат" на виборах, щоб "розміняти" його на повноцінне призначення Вадима Веніславського обласним прокурором (зараз Веніславський виконує обов'язки).

"Партія І.Палиці"За майбутнє"не отримала очікуваного результату як в місті, так і в області. В.о. одеського обласного прокурора Вадим Веніславський (брат депутата від СН Федора Веніславського) - ставленик Ігоря Палиці. Вони разом працювали ще у Волині, де Вадим Веніславський був заступником обласного прокурора", - пише Володимир Воля.

Політолог зазначає, що Ігор Палиця хотів повноцінного призначення для Веніславського до виборів, але зараз намагається прискорити результат за допомогою торгу.

"Палиця (теж волинчанин) не зміг домогтися для свого протеже призначення в Одесу без приставки"в.о."і розраховував розміняти кадрове рішення після виборів в ході торгів з Офісом президента і Венедиктовою... Палиця пішов ва-банк і намагається проштовхнути призначення Веніславського без приставки т.в.о. різними"плюшками", тому що розмінювати політично просто нічого. Дуже хоче мати свого обласного прокурора", - пише політолог.

Політтехнолог Олег Постернак бачить загрозу для цілісності України в призначенні протеже Палиці і нагадує, що кадрові рішення на догоду "місцевим царькам" привели до сепаратизму.

"Ми добре пам'ятаємо, до чого призвела ситуація, коли місцеві царі призначали своїх губернаторів і керівників обласних підрозділів правоохоронних органів. Ігор Палиця хоче призначити свого обласного прокурора… Зеленському та мешканцям печерських пагорбів потрібно розуміти, що удільні князівства - головна причина розколу і сепаратизму. Віддавати на відкуп ключові посади в регіонах означає втрачати контроль над цими регіонами. Подобається вам загравати з олігархами та їхніми політичними проектами? Загравайте. Але невже ви не розумієте, що коли ви продаєте таку посаду як обласний прокурор, ви як переговорна сторона нікому не потрібні? Далі все відбувається без вас", - пише Постернак.

Політолог Володимир Воля нагадав, що ЗМІ розповідали, як Вадим Веніславський "трясе" одеський бізнес, що може свідчити про спроби зібрати потрібні кошти для призначення на посаду.

"Поки Палиця лобіює призначення, сам Веніславський взявся трясти одеський бізнес, про що пишуть ЗМІ. Напевно, збирають на"плюшки", - говорить Володимир.

До призначення в Одесу влітку Вадим Веніславський займав посаду заступника обласного прокурора Волинської області. Ігор Палиця був обраний народним депутатом від 22 мажоритарного округу Волинської області, а до отримання мандата очолював Волинська обласна рада.