RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Коаліція з Порошенком і Трухановим поховає рейтинг Зе-команди на Одещині - експерт

Створення в Одеській міській та обласній радах коаліції "Слуги народу", "Європейської солідарності" і "Довіряй ділам" призведе до розчарування виборців і зниження рейтингів президентської партії.

Про це в Facebook пише політичний експерт Андрій Бодров.

Він зазначає, що після провалу на місцевих виборах "Слуга народу" шукає способи забезпечити контроль над регіонами і великими містами, що призводить до створення "нестандартних" коаліцій. Щоб отримати крісла глави Одеської облради і секретаря міськради Одеси, "слуги" йдуть на альянс з труханівською "Довіряй ділам" і порошенківською "Європейською солідарністю".

За словами Бодрова, такий союз викликає шок навіть у дуже бувалих одеських виборців.

"Невже ніхто з технологів-політологів-консультантів не сказав сторонам, що цей "злегка протиприродний" союз виглядає в очах виборців досконалим відходом від декларованих принципів на передвиборчому етапі?", - пише експерт.

За його словами, для реалій Одеси союз "євросолідарності" і "слуг" - не те що не найкращий, напевно найгірший шлях до реалізації завдання по збереженню рейтингу президента і його партії.

Бодров висловлює сумніви в довговічності такої коаліції. "Чи надовго представник правлячої партії залишиться секретарем міськради або головою облради, якщо "слуги" не підтримуватимуть голосування щодо розпилу територій і бюджетів? А якщо будуть, то що станеться з рейтингом партії?" - задає питання політолог.

Він звертає увагу на небезпеку, що, перебуваючи в цьому союзі в меншості, "Слуга народу" не контролюватиме реалізацію своїх партійних принципів, але виявиться в заручниках дій інших місцевих гравців. "А це - прямий шлях до постійних виправдань за чужі розпили і заходу політичного бренду на Одещині", - резюмує Андрій Бодров.