RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Може позбутися депутатського мандата: ЗМІ розповіли, як Штепу виключили з партії

"Партія миру і розвитку" рішенням політради виключила зі своїх лав Нелю Штепу, яка була обрана депутатом Слов'янської міської ради від цієї політсили.

Про це повідомила глава організації "Партії миру і розвитку" в Донецькій області Ірина Ольхова, повідомляють "Новости Донбасса".

Вона додала, що Нелю Штепу мають намір позбавити депутатського мандата, але, згідно із законодавством, це можна буде зробити тільки через рік.

"У Виборчому кодексі з'явилося таке поняття, як імперативний мандат. Згідно із законом, Нелю Ігорівну (Штепу) можливо буде усунути від виконання обов'язків депутата Слов'янської міської ради через рік", - сказала Вільхова.

Також "Партією світу і розвитку" і "Опозиційним блоком" був підписаний меморандум про співпрацю. Обидві політсили мають намір координувати свої дії в міськраді Слов'янська і висловили підтримку меру міста Вадиму Ляху.

Між першим і другим туром виборів мера Слов'янська всередині "Партії миру і розвитку" стався скандал: Неля Штепа підтримала кандидатуру від ОПЗЖ Павла Придворова. При цьому її партія підтримувала кандидата від "Опозиційного блоку" Вадима Ляха, який у підсумку переобрався на другий термін.

Після цього "Партія миру і розвитку" випустила заяву, в якій повідомила, що виключає Штепу зі своїх лав. Партія пообіцяла ініціювати процедуру відкликання Штепи - позбавлення її депутатського мандата.

11 грудня відбулося перше засідання Слов'янської міськради, в якому взяла участь і Штепа як депутат.

Штепу також звинувачують в сепаратизмі - її кримінальна справа перебуває в українських судах з лютого 2015 року.