RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Наш край" ініціює сесії місцевих рад, щоб захистити людей від підвищення тарифів на тепло та газ

"Наш край" ініціює проведення позачергових сесій місцевих рад по всій країні для ухвалення звернень до очільників держави через підвищення тарифів на тепло до 50% та рекордного підвищення ціни на газ.

Про це повідомив співголова партії народний депутат Сергій Шахов.

Представники партії "Наш край" закликають місцевих депутатів зібратися на позачергові сесії та звернутися до президента, прем’єр-міністра і голови ВР.

"НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення до 50% тарифів на теплову енергію. Водночас постачальники газу підвищили ціну на блакитне паливо для населення, що тепер (з доставкою) становитиме рекордні 10–11 грн за кубометр. Все було зроблено цинічно – "під ялиночку". Розраховували на те, що не буде обурень та люди все проковтнуть", - сказав Сергій Шахов.

Він наголосив, що підвищення тарифів несе загрозу соціальної нестабільності для країни.

"В умовах зростання безробіття через кризу та заходів влади під час пандемії та відсутність коштів на виплату премій медикам у бюджеті-2021, відмови підвищити зарплати вчителям, підвищення тарифів призведе до зниження рівня життя людей та посилення соціальної напруги. Якщо усунути зовнішнє управління та ліквідувати схеми у паливно-енергетичному комплексі країни, тарифи можуть бути знижені на 25%. Натомість влада відмовляється від боротьби з корупцією та пропонує їх підвищити", - зазначив Сергій Шахов.

Він вважає, що депутати місцевих рад мають захистити людей.

"Ми маємо залишити осторонь політичні непорозуміння. Потрібно захистити людей від "покращення" та викривленого розуміння "кінця епохи бідності". "Наш край" закликає депутатів місцевих рад, незалежно від політичних уподобань, зібратися на позачергові сесії та ухвалити рішення, яке захистить людей від підвищення тарифів. Ми маємо вжити усіх можливостей, щоб захистити людей та не допустити погіршення їхнього життя!" - підсумував Сергій Шахов.

НКРЕКП 24 грудня переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 для 23 ТЕЦ і когенераційних установок. Тарифи на тепло для населення було підвищено всім 23 компаніям -до 50%. Про підвищення тарифу повідомляють постачальники газу. З 1 січня майже на гривню підняв ціну "Нафтогаз" - до 7,22 грн за куб (без вартості розподілу). Що на 14% більше ціни за грудень - 6,33 грн за куб. Майже на 1,6 грн (до 8,82) підвищили цінник підрозділу компанії "Енер" ("Енер Суми", "Енер Чернігів", "Енер Схід" і "Енер Вінниця"). На 1,1 грн (до 7,05) подорожчає в січні газ від платформи Megawatt ("дочка" NextTrade з офісом у Луцьку). Газ від "Торгової електричної компанії" зросте до 9,8 грн. Рекордний січневий цінник виставив "Львовенергозбут" – 10,8 грн. З урахуванням доставки, більшість українців з нового року будуть платити за газ понад 10-11 грн за куб. І не виключено, як зазначають експерти, що у лютому ціна на газ ще зросте.