RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

За програмою "Велике будівництво" до червня відновлять стратегічну трасу Лисичанськ-Бахмут

70 дорожніх спецмашин та 130 шляховиків відновлюють маршрут Лисичанськ – Бахмут у рамках програми президента "Велике будівництво", повідомляє Укравтодор.

Зараз підрядник – ТОВ «Автомагістраль-Південь» - веде роботи на 14 км дороги Т-13-02 Контрольно-пропускний пункт "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут, і цей відрізок пролягає від міста Лисичанськ до межі з Донецькою областю.

"Траса Т-13-02 має стратегічне значення, оскільки з’єднує Луганську та Донецькі області. В останні роки дорожнє покриття перебувало в незадовільному стані через інтенсивний рух військової та великовагової техніки", - зазначає Укравтодор.

Протяжність усієї траси становить понад 162 км, вона проходить через великі та густонаселені районні центри Донеччини та Луганщини. На деяких ділянках дорожнє покриття абсолютно зношене, а пересуватися по такій дорозі було небезпечно. Останні 8 років на дорозі не проводили необхідні ремонтні роботи.

Відновлення маршруту Лисичанськ – Бахмут буде завершене у червні 2021 року.

У планах Укравтодору – також підготовка проєктів на ремонт автодороги за маршрутом "Старобільськ – Новопсков", а саме через населені пункти Заайдарівка, Новопсков, Риб’янцеве, Піски, Проїждже, Лиман, Старобільськ.

Окрім того, на цій дорозі будуть відремонтовані 5 мостів.

Загалом у 2021 році Укравтодор планує відремонтувати близько 250 км державних доріг Луганщини. Таким чином, упродовж двох років - 2020 та 2021 - капітальним та поточним середнім ремонтом на Луганщині буде охоплено 400 км доріг, що становить третину доріг області загального користування державного значення.

Заступник керівника Офісу президента та координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що у 2021 році президентську програму буде розширено за рахунок доступного іпотечного кредитування та фінансового лізингу, розбудови мережі регіональних авіахабів, створення державного авіаперевізника, розвитку мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами, розбудови соціальної інфраструктури.