RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

За програмою президента у Полтаві зводять унікальний підземний паркінг для "швидких"

У Полтаві в рамках програми президента "Велике будівництво" триває зведення нового підземного паркінгу для карет швидкої допомоги. На даху паркінгу розташуватиметься мініпарк для пацієнтів новозбудованого обласного кардіоцентру. Про це повідомила Полтавська ОДА.

Проєкт, який будується коштами ДФРР та обласного бюджету, планують здати в експлуатацію вже незабаром.

На місці будівництва раніше був розташований старий гараж, що вміщував лише 30 "швидких". Побудований за унікальним проєктом новий паркінг розрахований уже на 50 карет і має значно більшу площу - 2400 квадратних метрів.

"Це дуже зручно, адже територія біля кардіоцентру, який ми нещодавно добудували й запустили, й обласного центру екстреної медичної допомоги не буде загромаджена ще однією будівлею – величезним гаражем. Натомість полтавці, пацієнти кардіоцентру бачитимуть облагороджену, озеленену територію. Це буде зона відпочинку з лавами, декоративними кущами й деревами", – заявив очільник облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Він розповів, що в підземному паркінгу буде розташована частина із 165 нових карет швидкої допомоги, які минулого року закупили для області. Особливістю будівлі є її конструкція. Під час будівництва були застосовані бентонітові мати – при потраплянні вологи на них вони розбухають і затримують воду. Такий вид гідроізоляції заміняє один метр глиняного замка. Будівельники використовували й спеціальний бетон водонепроникністю W6, який теж не пропускає вологу.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко анонсував перехід співпраці уряду та регіонів у сфері розбудови інфраструктури на новий рівень.