RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Аварійний стадіон у Кривому Розі перетворюють на мегаоб'єкт в ході "Великого будівництва"

У Кривому Розі триває глобальне перетворення стадіону "Металург". Замість аварійного спортивного об’єкту буде сучасна спортивна арена.

Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

У рамках президентської програми "Велике будівництво" над реконструкцією працюють майже півтори сотні людей, баштові крани, важка техніка.

"Відроджуємо спортивну славу "Металурга". Даємо нові можливості для залучення до міста інвестицій. А це – розвиток інфраструктури, додаткові надходження до місцевого бюджету, нові робочі місця", – зазначив Володимир Орлов.

За словами Орлова, три з чотирьох глядацьких трибун стадіону будують "з нуля". Будівельники також зведуть 4-поверхівку. Там буде конференц-зал, приміщення для журналістів, коментаторські, VIP-зона, диспетчерська, з якої керуватимуть усіма медіасистемами. Під трибунами розмістять спортивні зали, роздягальні та тренерські. Можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, різними видами боротьби.

Футбольне поле вистелять живим газоном. Заплановані бігові доріжки та зона для стрибків із жердиною. Освітлення забезпечуватимуть потужні компактні прожектори. Встановлять два великі табло – 18 на 12 метрів. По периметру – електронні турнікети. Подбають й про комфорт людей з інвалідністю. Для них передбачили пандуси та знижене віконечко каси. Кожен елемент проєкту – за вимогами ФІФА та УЄФА.

"Стадіон "зростає" на очах. Буде повноцінна спортивна арена для мешканців і гостей міста. З біговими доріжками, спортивними залами. Зможуть займатися діти та дорослі", – зазначив народний депутат Юрій Корявченков.

Як зазначив раніше заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, президентська програма у 2021 році розширює свої горизонти. Плани на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд. Також буде продовжена розбудова соціальної інфраструктури: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів.