RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

На Харківщині відкрили ще одне приймальне відділення, модернізоване "Великим будівництвом" Зеленського

У Центральній районній лікарні Богодухова відтепер рятуватимуть більше життів завдяки оновленому приймальному відділенню. Крім капітального ремонту, тут з’явилось нове обладнання і можливості швидко проводити діагностику та надавати медичну допомогу.

Як повідомляє спікер Харківської ОДА Владислав Сакович, реконструкція у рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" вже завершена.

Приймальне відділення площею 650 кв м отримало кілька вхідних груп. При ремонті дотримувалися норм інклюзії. У відділенні повністю замінили комунікації, що дає змогу заощаджувати на енергоносіях. Оновлені кабінети, санвузли та лабораторії. Також у Богодухівській лікарні з’явилося "вікно життя": спеціальний пункт, де жінка, яка відмовляється від новонародженої дитини, анонімно може залишити немовля.

Крім того, у відділенні з’явився напівбокс, який дозволяє розділяти інфекційних хворих від інших пацієнтів та надавати їм допомогу окремо до встановлення діагнозу. Відремонтовані реанімаційна зала та мала операційна, де відтепер є сучасне обладнання для проведення операцій будь-якої складності.

Серед нового обладнання у лікарні з’явився комп’ютерний томограф і рентген-апарат. Планують придбати апарат УЗД і проводити відеогастроендоскопічну діагностику.

Нагадаємо, координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що в рамках інфраструктурної програми Володимира Зеленського цього року відремонтують 177 приймальних відділень по всій країні.