RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скічко розповів, як "Велике будівництво" і якісні дороги змінюють життя громад

Інвестиційний потенціал регіону напряму залежить від наявності якісних доріг, адже інвестор ніколи не прийде на повне бездоріжжя. Тому розпочата президентом Володимиром Зеленським інфраструктурна програма "Велике будівництво" насправді змінює країну, переконаний голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

"Коли спілкуюся з інвесторами, багато хто просить інформацію не тільки про наявний інвестиційний потенціал наших громад, але й минулий. Їхня логіка проста: якщо колись було й успішно працювало, отже, цю базу цілком можна відновити", - розповідає Скічко у Faceebook.

Таким вимогам відповідає село Балаклея поблизу Сміли. Понад століття тому тут побудували цукровий завод, приміщення якого зберіглося досі. Наразі в селі працює кондитерська фабрика, є фермерські господарства, зареєстровано більше сотні підприємців. Є школи, дитсадки, будинки культури, бібліотека, амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Але донедавна не було нормальної дороги.

"Буквально рік тому тут була дуже вбита дорога Н-01 Київ–Знам’янка. Їй понад 30 років, і вона жодного разу капітально не ремонтувалася. Тому водії щоразу готувалися до вражаючого бездоріжжя. Інвестори сюди не доїжджали в принципі. Водії – хто міг – обирали альтернативні маршрути по лівому березі Дніпра, а місцеві звикли до щоденних "атракціонів", - згадує голова ОДА.

Минулого року почався довгоочікуваний ремонт траси. Загалом за 2020-2021 рік в Черкаській області планують відновити 75 км дороги Н-01, від Сміли до межі Київської області. Як зазначає Скічко, це створить комфортні умови для життя і роботи місцевим громадам і стимулюватиме активний розвиток.

Раніше координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що за інфраструктурною програмою Володимира Зеленського до кінця 2023 року оновлять всю мережу (понад 20 тисяч км) доріг державного значення.