RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Велике будівництво": голова Укравтодору розповів про небачене досі оновлення доріг на сході країни

Голова Укравтодору Олександр Кубраков провів інспекцію доріг, відновлених в ході реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Луганській, Донецькій та Харківській областях.

Він поділився враженнями у Facebook.

"Ще донедавна з цих трьох областей найгірші дороги були у Луганській – за останні 10 років сумарно тут було оновлено лише 132,9 км, а за 2020-2021 роки вийде у 4 рази більше", - написав Кубраков.

Він нагадав, що в минулому році в Луганській області було відновлено 125 кілометрів маршруту від КПП Станиця Луганська до Сєвєродонецька, який є основним для українців, що потрапляють з тимчасово окупованих територій на територію України.

"І на Донеччині, і на Луганщині в 2021 році ми продовжуємо оновлювати дороги за маршрутним принципом: Лисичанськ – Бахмут, Покровськ – Бахмут, Старобільськ – Новоайдар, дорогу Н-26 від Сватового до Старобільська та Біловодська. Минулого року завершили ремонт 68 км на Н-26, за 2021 рік план оновити ще 100 км аж до кордону із Росією у Міловому", - пише голова Укравтодору.

У Донецькій області в минулому році, крім відновлення доріг, було також відремонтовано багато мостів, зруйнованих в ході бойових дій. У 2021 році в області планується відновити 12 штучних споруд.

Також в цьому році почнеться реалізація масштабного проєкту - відновлення маршруту від Запорізької області до Маріуполя на трасі М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ.

Додатково в районі Авдіївки частину дороги, що має критичне значення для жителів міста і військових, Укравтодор прийме на свій баланс.

"Поверталися у Харків через Слов'янськ та Краматорськ. Спостерігаючи за ремонтами на Сході, найгостріше розумієш мету Великого будівництва - зшити Україну", - написав Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що відновлення доріг місцевого значення є пріоритетним в 2021 році.