RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Велике будівництво": на Волині готове рятувати пацієнтів ще одне модернізоване приймальне відділення

У Камінь-Каширській центральній районній лікарні Волинської області завершено реконструкцію частини приміщень під приймальне відділення у рамках програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомили у Волинській ОДА, відтепер оновлене приймальне відділення готове приймати пацієнтів.

Для облаштування нового сучасного приймального відділення було виділено частину приміщень будівлі старого корпусу стаціонару. Загальна кошторисна вартість проєкту становить майже 7 млн гривень.

“Ремонтні роботи розпочалися у листопаді минулого року, а вже сьогодні місцеві жителі мають змогу отримати екстрену кваліфіковану медичну допомогу у модернізованому приміщенні, позаяк завершені усі ремонтні роботи та отримані необхідні дозвільні документи”, - кажуть в обладміністрації.

Як і інші приймальні відділення, що реконструюються в рамках програми президента, Камінь-Каширське має три входи: в’їзд для машин швидкої медичної допомоги, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

Також усі оновлені приймальні відділення оснащені сучасним діагностичним обладнанням задля надання першої медичної допомоги та проведення успішних реанімаційних заходів.

Наразі для Камінь-Каширського приймального відділення вже придбаний новий апарат УЗД вартістю за 1,8 млн грн.

Тут облаштовані рецепція, кабінети рентгенодіагностики, лабораторія, оглядова, гінекологічний кабінет та кабінет для інфекційних хворих. Також у відділенні екстреної медичної допомоги облаштовані палати з кисневими точками. У лікарні є 38 кисневих точок, аби надавати ефективну допомогу хворим на COVID-19. Окрім того, на початку пандемії за кошти, виділені на боротьбу з коронавірусом, для медичного закладу придбали новий рентген-апарат.

"Сьогодні ми бачимо ще один приклад успішного реформування системи охорони здоров’я, яка відбувається по всій країні. Це – спільний результат відповідальної роботи держави, місцевої громади та керівництва медзакладу", - заявила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Координатор програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю журналу “Мінтранс” раніше заявив, що реконструкція приймальних відділень в опорних лікарнях по всій Україні підходить до завершення. Загалом в Україні за підсумками "Великого будівництва" буде реконструйовано 202 відділення екстреної медичної допомоги.