RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Велике будівництво" відкриває Україну для інвестицій навіть до віддалених сіл - Кирило Тимошенко

Для того, щоб в Україну почали надходити інвестиції, необхідно перш за все сформувати якісну інфраструктуру. У цьому випадку інвестиції зможуть отримати не тільки обласні центри, а й найвіддаленіші села.

Про це за результатами форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"У держави є два важливі завдання для того, щоб залучати інвестиції. По-перше, створювати відповідні економічні умови. По-друге - якраз розбудовувати інфраструктуру", - зазначив заступник голови ОП.

Як успішні приклади залучення інвестицій він назвав перші два проєкти за участю приватного капіталу, які почнуть реалізовуватися у рамках "Великого будівництва" вже у цьому році - будівництво автобанів Краковець-Броди-Рівне та Стрий-Мукачево.

Також, за його словами, на залученні інвестицій позитивно позначиться розвиток мережі регіональних аеропортів, яких упродовж кількох років планується відкрити 16 як в обласних, так і в районних центрах.

Додатково ведеться робота з формування мережі швидкісних пасажирських перевезень - приміських експресів і швидкісних поїздів. У підсумку реалізація цього проєкту повинна скоротити час в дорозі між обласними центрами максимум до 3-4 годин.

Крім цього, рекордними обсягами триває відновлення дорожньої мережі. У 2021 році в ході "Великого будівництва" протяжність оновлених доріг повинна скласти 6500 км доріг, також будуть відновлені 150 мостів.

"Через якісну інфраструктуру Україна відкривається для світу. Одне із завдань "Великого будівництва" – відкрити для інвестицій не тільки великі міста, а й маленькі районні центри або села", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомляв, що в ході "Великого будівництва" до кінця 2023 року в Україні планується відновити всю мережу державних доріг.