RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Важливо, щоб мер Харкова був проукраїнським і розвивав місто - Кирило Тимошенко

В Офісі Президента розуміють важливість Харкова як великого обласного центру, розташованого неподалік від зони військового конфлікту і сподіваються, що Харків за результатами виборів очолить проукраїнський кандидат, готовий розвивати місто. При цьому вже зараз під керівництвом Ігоря Терехова Харків почав досягати успіхів, в тому числі і в сфері інфраструктури.

Про це в інтерв'ю виданню "Інтерфакс" заявив заступник глави Офісу Президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Зацікавленість Офісу президента в тому, щоб мер, якого оберуть харків'яни, був проукраїнським, проповідував українську державну політику, щоб там навіть не було натяку в сторону федералізації. А також, звичайно, розвивав місто. Але в місті, судячи з наших туди поїздок, робиться багато різних речей - і інфраструктурних, і не тільки", - розповів Тимошенко.

За його словами, в даний момент місто має деякі кредитні зобов'язання, викликані в тому числі витратами на розвиток інфраструктури. Проте, фінансової стабільності Харкова нічого не загрожує.

"Є кредитні зобов'язання, так, але, судячи з тієї інформації, яку ми отримуємо від місцевої влади зараз, це не небезпечна ситуація. Так, дійсно, беруть кредити, але їх беруть всі, в тому числі облради - їм недавно дали можливість кредитуватися, наприклад, по місцевих дорогах", - пояснив заступник голови ОП.

Мер повинен володіти навичками ефективного управлінця, додав він. "Мери - це не про політику. Багато з них це розуміють і відкрито говорять, що не потрібно туди лізти. Мером обирають для того, щоб ти містом займався, а не всеукраїнської політикою. Саме тому у таких і успіх є у себе в містах, їх і переобирають", - резюмував Тимошенко.

Вибори міського голови Харкова повинні відбутися 31 жовтня. За результатами останнього соцопитування КМІС, фаворитом виборів виступає виконуючий обов'язки мера міста Ігор Терехов. За нього проголосували б 27,6% серед усіх респондентів або 36,5% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. На другому місці - Михайло Добкін. Його готові підтримати 16,3% серед усіх респондентів і 21,5% серед тих, хто визначився з вибором.