RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На обході Прилук за програми Зеленського "з нуля" зводять міст

У рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" підрядник зводить новий міст через залізницю на автодорозі Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, котрий є частиною обходу міста Прилуки на Чернігівщині.

Про це повідомила офіційна Facebook-сторінка Укравтодору.

Шляхопровід закрили на реконструкцію у жовтні минулого року. Старий міст було повністю розібрано. На даний момент уже влаштована прогонова будова нового мосту.

Підрядник робить отвори для водовідвідних трубок, готується до влаштування шару гідроізоляції. Паралельно ведуться роботи з укріплення високих укосів мостової споруди, встановлюються габіонні підпірні стінки.

У ході реконструкції шляхопровід приведуть у відповідність до сучасних вимог безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження, наголосили в Укравтодорі. Підрядник зробить сполучення мосту з підходами, влаштує шар гідроізоляції, заасфальтує проїзну частину, проведе антикорозійний захист конструкцій мосту, укріпить укоси земляного полотна, влаштує сходи, водовідвід, відремонтує підходи до мосту, встановить бар'єрне огородження та мостову огорожу, облаштує дорожню обстановку.

У Чернігівській області цього року планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.