RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Житомирі завершується реконструкція обласної лікарні за програмою Зеленського

На Житомирщині добігає кінця реконструкція приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського - готовність корпусів лікарні становить понад 98%, вже скоро оновлений медзаклад почне рятувати життя. Роботи проводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Підрядною організацією відремонтовано більшість медичних приміщень, проведено інженерні мережі та встановлено сантехніку. Натепер завершуються дрібні оздоблювальні роботи", - зазначив Бунечко.

За словами очільника області, завдяки включенню обласної лікарні до президентської програми "Велике будівництво", цього року завершать реконструкцію приміщень під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією.

"Відділення анестезіології та інтенсивної терапії є одним із найважливіших структурних підрозділів лікарні. Насамперед, ми говоримо про надання комплексу заходів по реанімації та інтенсивної терапії хворим, що надходять з відділень стаціонару і приймального відділення", - додав Бунечко.

Він наголосив, що у відділенні проходять лікування найбільш важкі хворі різних профілів, які потребують інтенсивної терапії та спостереження, а також післяопераційні хворі в постнаркозному періоді.

Житомирська обласна клінічна лікарня – один з трьох медичних закладів області, включених до президентської програми "Велике будівництво". В подальшому заклад планують укомплектувати сучасними обладнанням для діагностики.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко ранішеповідомив, що у 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.