RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Велике будівництво": у мережі показали, як виглядатиме відновлений палац спорту у Дніпрі

Юрій Голик оприлюднив на Facebook-сторінці зображення майбутнього вигляду Палацу спорту "Метеор" у Дніпрі. Його реконструкція запланована у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Інформацію щодо тендеру на розробку проєктної документації реконструкції "Метеору" днями було оприлюднено на Prozorro. Заявки на тендер прийматимуться до 30 липня.

Основна арена палацу на 10 тисяч місць після реконструкції зможе приймати як спортивні змагання, так і концерти та святкові заходи.

Голик зазначив, що в Україні багато спортивно-розважальних споруд, які не використовуються або, якщо діють, там відчуваєш себе, ніби машиною часу дістався середини 1980-х років.

"На прикладі усім відомого "Метеору" у Дніпрі — як можна реконструювати подібні споруди. Багатофункціональна арена, на якій можуть проводитись різноманітні за форматом заходи. Хокей. Баскетбол. Волейбол. Кіберспорт. Концерти тощо. Перший процедурний крок на шляху повернення "Метеору" вже зроблено. Оголошено тендер на розробку проєктної документації", — написав Голик.

Скептикам він нагадав, що сучасний спортивний кластер "Олімпійські резерви" у Дніпрі було збудовано взагалі на місці болота.

У "Метеорі" заплановано переобладнання приміщень, заміна інженерних мереж, вікон та даху, утеплення фасаду, встановлення пожежної сигналізації, систем відеонагляду, заморожування льоду та сучасних медіасистем, благоустрій території та перетворення її на безбар’єрну.

Будівля "Метеору" пустувала з 2014 року.

Нагадаємо, напередодні заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував у межах нової загальнонаціональної програми "Здорова Україна" організацію 873 спортивних майданчиків у містах та селах уже найближчим часом.