RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

На Львівщині в ході президентського "Великого будівництва" повністю відремонтують 42 км Дороги Єдності

У Львівській області декілька бригад дорожників і 170 одиниць техніки працюють над капітальним ремонтом траси М-30 Стрий – Ізварине.

Всі 42 км дороги, що проходить у межах Львівщини, відновлять повністю, повідомляє Львівська ОДА.

Роботи виконуються у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Наразі дорожники працюють від межі Івано-Франківської області в сторону Ходорова та від Жидачева в сторону Стрия.

"Дорога Єдності - це один із важливих інфраструктурних об’єктів не лише Львівщини, а й країни в цілому, адже дорога Стрий-Ізварине – найкоротший та оптимальний маршрут, яким вже скоро можна буде комфортно добратися від Львівщини до Луганщини. Відповідно, ремонт цієї дороги здійснюється одразу у кількох областях України", - пояснює речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

Роботи виконують у кілька етапів. Спочатку викорчовують пні та дрібнолісся, потім фрезерують зношене дорожнє полотно і укріплюють основу траси за допомогою шарів органно-мінеральної суміші. Для збільшення зносостійкості також укладають дренаж з піску та щебню.

Лише після цього переходять до укладання самого дорожнього полотна. Станом на зараз встигли заасфальтувати в нижньому шарі 12 км.

Крім того, на трасі відремонтують 5 мостових переходів. На двох з них, у Жидачеві та Залісках, вже почали демонтувати зношені елементи.

Як повідомляв заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, який координує програму президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", трасу М-30 Стрий-Ізварине відкриють до Дня незалежності.