RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" перетворить "Одесу" на один з основних аеропортів Східної Європи - Кирило Тимошенко

Міжнародний аеропорт Одеси прийняв перший рейс на новій злітно-посадковій смузі, створеній за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Координатор програми, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про подальші плани розвитку аеропорту.

"Це перша злітно-посадкова смуга, починаючи з 2012 року, яка була збудована в Україні. При будівництві ЗПС в Одесі вперше у країнах Східної Європи була використана технологія "важкого" бетону товщиною 40 см. В результаті її міцність та пропускна здатність збільшені у два рази", - зазначив він.

В ході будівництва злітно-посадкову смугу збільшили до 2,8 км, а ширину – до 45 м. Це дозволить приймати рейси середньої та великої дальності.

"У планах – продовжити її до 3,2 км. Тоді аеропорт зможе обслуговувати літаки класу E (такі як Boeing-767-300). Це дозволить "Одесі" стати одним з найбільших регіональних аеропортів Східної Європи, збільшити туристичний та бізнесовий потенціал півдня України", - заявив Тимошенко.

За його словами, відкриття нової смуги в міжнародному аеропорті Одеси – це лише один з етапів комплексного підходу до розбудови аеропортів в українських містах.

"У червні ми успішно запустили регулярні рейси до Кривого Рогу, Чернівців та Ужгорода. Повітряні судна заповнені, люди літають. Паралельно цьогоріч стартує реконструкція в аеропортах Житомира, Кривого Рогу, Ужгорода, Вінниці, Чернівців, Рівного, Полтави, Дніпра, Херсона та інших міст. Впевнено працюємо над тим, щоб зшити українські міста між собою не тільки хорошими дорогами, а й регулярним авіасполученням", - наголосив координатор "Великого будівництва".

Раніше Тимошенко повідомляв, що в рамках інфраструктурної програми президента Володимира Зеленського також розвиватимуть залізничне сполучення між містами України. Першим етапом стане запуск зручних приміських експресів у Києві, Харкові та Дніпрі.