RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського вперше за 50 років відремонтує міст у Чернівцях на Вінниччині

У Вінницькій області до кінця року буде відремонтований міст у Чернівцях Могилів-Подільського району. Штучна споруда розташована на трасі О-02-12-04 Вендичани-Чернівці-Томашпіль на км 27+151. Це буде перший ремонт мосту з моменту його будівництва 50 років тому, повідомляє Вінницька ОДА.

Роботи проводять згідно з європейськими стандартами у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

У рамках поточного середнього ремонту фахівці відремонтують нижню частину опори мосту шляхом бетонування зруйнованих частин опори, відремонтують прогонові плити перекриття, замінять перильне огородження, відремонтують тротуарні плити, а також влаштують бар’єрне огородження прогонової будови та на під’їздах.

Під час обстеження мосту інженери Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області виявили дефекти опор, прогонових будов та мостового полотна.

"Недоліки суттєво впливають на безпеку руху транспортних засобів та пішоходів, а також на несучу здатність конструкцій мосту", - розповів очільник ОДА Сергій Борзов.

Фахівці вже провели армування пішохідної зони, виконали гідроізоляцію накладної монолітної плити та змонтували бордюрний камінь пішохідної зони на одній стороні проїзної частини.

Кошти виділять з бюджету Державного дорожнього фонду.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко ранішеповідомив, що планом програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.