RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

На ВДНГ за програмою Зеленського відкрився унікальний урбан-парк: які локації доступні

У Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) розпочав роботу найбільший урбан-парк України. Він був створений у рамках програм Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" і "Здорова Україна", повідомляє пресслужба ВДНГ.

Вхід до урбан-парку вільний 24х7.

Для відвідування доступні такі локації: бетонний скейт-парк, стритфутбольний спот, стритбольний спот, стритденс & івент-спот, стритворкаут-спот, паркур-спот.

Бетонний скейт-парк займає площу 2500 м². Локація призначена для екстремальних вуличних культур: скейтбордингу, трюкового самоката, BMX, роллерблейдінга. При створенні скейт-парку використовувалися монолітні бетонні фігури різної складності та конфігурацій. Локація підходить для професіоналів та новачків, а також для тренувань, проведення професійних чемпіонатів і джемів екстремальних вуличних культур.

Стритфутбольний спот містить чотири корти 3х3 і чотири панна-корти (гра 1х1). Вони виготовлені з заліза та мають професійне гумове покриття і трибуни. Місце призначене для тренувань з вуличного футболу: 3х3, панни, фристайлу. Тут планують проводити чемпіонати, а вже у 2022 році, в рамках першої Євроліги, провести Лігу вуличного футболу України.

Стритбольний спот складається з двох кортів 3х3 і корту 5х5. Усі корти мають професійне гумове покриття, доповнені стійками та трибунами. Тут планують проводити фанову стритбольну активність, тренування зі стритболу та баскетболу 3х3 і 5х5, а також Українську стритбольну лігу USL 3x3.

Стритденс & івент-спот площею 500 м² призначений для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хоп денсом, денс-холом, хаусом, папінго, локінгом тощо.

Стритворкаут-спот складається з різних залізних снарядів для занять стритворкаутом. Має професійне гумове покриття і трибуни.

Паркур-спот містить різні паркур-фігури з металевого каркаса і фанери. Тут будуть проходити вуличні тренування з паркуру, майстер-класи, зйомки паркур-контенту, а також проводиться всеукраїнські джеми та батли зі паркурворкауту.

Урбан-парк — перша частина наймасштабнішого і найсучаснішого спортивного кластера на території ВДНГ, який реалізується у рамках програм президента Володимира Зеленського.

Розробкою концепції урбан-парку займались урбан-бюро Big City Lab, із залученням професіоналів вуличних культур: платформи Street Culture й архітектурних команд Mind Work Ramps, Urban Reform і Unique Build.

Нагадаємо, в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" активні парки мають з'явитися в усіх регіонах України.