RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як виглядає сільська школа, збудована з нуля за програмою Зеленського - фото

У рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у селі Підгородне Тернопільської області збудували сучасний навчально-виховний комплекс, який 1 вересня прийняв перших вихованців, повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Будівництво навчально-виховного комплексу у Підгородньому було заплановане ще у 2018 році. Тоді підготували проєкт, кошторис, але на цьому все зупинилося. Удосконалили проєкт і за рік з нуля звели двоповерхову НВК завдяки програмі "Велике будівництво".

"Підрядники вчасно виконали роботи. І 1 вересня нова, сучасна школа відкрила свої двері для десятків першокласників", - сказав Труш.

Комплекс розрахований на 70 учнів. "Заклад вкрай необхідний для нашої громади. У нас була стара школа, яка уже давно не відповідає сучасним вимогам. Відтак, більшість батьків були змушені возити свої дітей на навчання до інших сіл. Зараз ми маємо власний, сучасний навчально-виховний комплекс", - розповіла в.о. директора Підгороднянської початкової школи з дошкільним закладом Ольга Денчук.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Тернопільщину особисто оглянув кілька об'єктів, споруджених у межах програми "Велике будівництво".