RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Маріуполь став ще одним містом, звуки якого відтворили у скульптурі

У Маріуполі в рамках проєкту "Звуки міста" відкрилася чергова скульптура, що зафіксувала у формі звуки, з якими у маріупольців асоціюється їх рідне місто, повідомляє Маріупольська міська рада.

Новий арт-об'єкт, відкритий на березі моря, дає можливість побачити ритм і дух приморського міста, сказала одна з ініціаторів проєкту "Звуки міста", продюсерка компанії GOODMEDIA Альона Тимошенко.

"Маріуполь - місто, в якому дитячий сміх і крики чайок поєднуються з шумом індустріальних підприємств і порту. І внаслідок такої комбінації народжується нова енергія і ритми життя цього унікального міста і його жителів. Завдяки скульптурі "Звуки міста" кожен може відчути і побачити цей ритм ", - розповіла вона.

Як пояснила Альона Тимошенко, суть проєкту "Звуки міста" полягає в тому, що в містах України збираються звуки, з якими жителі цих міст асоціюють свою батьківщину. Далі за допомогою програм звукового дизайну і 3D-візуалізації команда з декількох десятків людей перетворює отриманий аудіоряд в об'ємну фігуру і робить скульптуру. У кожного міста, за словами Тимошенко, свої унікальні форма і колір, оскільки звуки в кожному місті також різні.

У рамках проєкту виконані "Звуки міста" вже для 7 міст. Ініціатором проєкту, крім Альони Тимошенко, виступила також засновниця Spilne Art Наташа Ткаченко.

Серед звуків, з яким маріупольці зв'язали своє місто, виявилися шум моря, крики чайок, звуки роботи торгового порту, металургійних комбінатів, залізниці, ударів у рингу, дитячого сміху та інші.

"У процесі запису звуків і створення фігури ми не очікували, що вийде хвиля. Це дуже символічно для міста на березі моря ", - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадаємо, нещодавно в серії "Звуки міста" арт-скульптура була відкрита у Львові в креативному просторі! FESTrepublic.