RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Ямполі переходить в активну фазу "Велике будівництво" мосту до Молдови

У Вінницькій області завершили підготовчі роботи до зведення мостового переходу Ямпіль – Косеуць, який стане частиною нового транспортного коридору до Молдови.

Будівництво вступає в активну фазу, повідомляє Вінницька ОДА.

"Будівництво мосту є стратегічним пріоритетом програми президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Нагадаємо, президенти Володимир Зеленський і Майя Санду досягли домовленостей покращувати транспортний зв’язок між Україною та Молдовою. Будівництво мосту є частиною реалізації цієї стратегії", - інформує пресслужба обласної державної адміністрації.

Підготовчі роботи тривали з 1 серпня до кінця вересня. Наступним етапом стане влаштування опор і прогонових будов естакади, систем водовідводу, очисних споруд, бар’єрів тощо.

На ділянку вже доставлено важку мостобудівельну техніку.

Також визначились з місцем, де буде розташовано митний термінал – він матиме площу близько 8 га і дозволить пропускати вантажі в обидві сторони.

За словами голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, "будівельні роботи триватимуть доти, доки дозволятимуть погодні умови", а по завершенню новий мостовий перехід Ямпіль – Косеуць значно покращить логістику і транспортне сполучення між Україною та Молдовою.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що відновлення і відкриття нових мостів є одним із пріоритетів програми "Велике будівництво". За 2021 рік заплановано будівництво і реконструкцію 245 мостів.