RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як виглядає інклюзивний басейн у Золотоноші: Зеленський оглянув результати "Великого будівництва"

У ході робочої поїздки у Черкаську область президентське подружжя оглянуло перший інклюзивний басейн у місті Золотоноша. Цей об’єкт створили у гімназії ім. С. Скляренка в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомила пресслужба Офісу Президента.

Новий критий басейн у гімназії став першим подібним об’єктом в об’єднаній територіальній громаді, доступним для дітей з інвалідністю. Його обладнали підйомно-спусковою системою, а дверні отвори, туалетні кімнати, душові та роздягальні були розширені із врахуванням потреб людей, які пересуваються на колісних кріслах. У коридорах була зроблена навігація з тактильними кахлями.

Як пояснив заступник голови ОП Кирило Тимошенко, будівництво басейну заморозили 5 років тому.

"Для розуміння – це єдиний басейн у місті Золотоноша. Люди на нього чекали. Але 5 років змушені були дивитися на голі недобудовані стіни. У рамках програми "Велике будівництво" басейн у Золотоноші цього року добудували за 3 місяці", - написав Тимошенко у Facebook.

Поруч з басейном також було збудовано перший у Золотоноші повністю інклюзивний дитячий майданчик.

За словами Президента Зеленського, наступного року планується розпочати реконструкцію самої будівлі гімназії імені С. Скляренка.

"Хотілося б, щоб це був великий центр – не тільки басейн. Тут буде спортивний майданчик для дітей і школа", – сказав глава держави.

Крім цього, Зеленський розповів, що наступного року за програми "Велике будівництво" в області буде зведено багатофункціональний спортивний комплекс в Умані, кілька басейнів та льодову арену в Черкасах.

Всього на 2022 рік в області заплановані роботи на 33 об’єктах, зокрема на багатофункціональному спортивному та ландшафтно-парковому комплексах в Умані. Також наступного року стартує будівництво Центру розвитку креативної економіки Черкащини, корпусу серцево-судинної хірургії Черкаського обласного кардіологічного центру, реконструкція Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву.

Нагадаємо, раніше у Каневі відкрився сучасний культурний центр "Шевченко HUB". Об’єкт, який намагалися створити протягом 36 років, було зведено за 5 місяців у рамках програми "Велике будівництво".