RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

Всі новини

Геннадій Труханов виступив на Конгресі місцевої та регіональної влади за президента

Одна з основних проблем в Україні у боротьбі з COVID-19 — нестача кисню.

Про це заявив мер Одеси Геннадій Труханов під час засідання Президії Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України, пишуть Івасі.

За словами міського голови, потреба міських лікарень становить до 15 тонн кисню на добу.

"Всі міські опорні медустанови забезпечені кріоциліндрами в кількості 30 штук. Встановлено 5 кисневих станцій, очікується постачання ще трьох, які ми придбали дивом, тому що лист очікування у виробників кисневих станцій вже перевищує рік. Після введення їх в експлуатацію Одеса гарантовано матиме 6- 7 тонн власного кисню", - сказав Геннадій Труханов.

"Лікарні заповнені. До 90% пацієнтів — у тяжкому стані і потребують високопоточної кисневої підтримки", — наголосив Труханов.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, постачання кисню в Одеську область буде налагоджено вже з понеділка.

Мер звернув увагу на недостатню оплату праці медиків. Так, за словами Труханова, згідно з ковід-пакетом НСЗУ має виплачувати медикам до 300% від окладу, але за фактом вони отримують на руки близько 200% доплат. Одеська мерія самостійно компенсує ці доплати та забезпечує харчування.

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку розібратися у ситуації. Міністр зазначив, що це питання буде відпрацьоване вже найближчим часом. Крім того, буде вирішено питання із забезпеченням медичних закладів такими препаратами як Ремдесивір, Актембра та Біовен. Так, за словами Труханова, останні постачання Ремдесивіра до Одеси були ще на початку року.

Мер Одеси подякував президенту України за сприяння: у рамках програми "Велике будівництво" нові сучасні приймально-діагностичні відділення з'явилися у лікарнях 1, 10 та 11. Також у рамках президентської програми вони оснащені сучасними томографами.

Щодо вакцинації, то мер Одеси зазначив, що сьогоднішній показник у місті — до 10000 щеплень на день. Окрім стаціонарних пунктів щеплень у місті щодня працюють 6 центрів масової вакцинації. Сьогодні для більшої мобільності створюються вакцинальні пересувні пункти.