RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На сході України та на Закарпатті стартує "Велике будівництво" сучасних аеропортів - Зеленський

Найближчим часом програма "Велике будівництво" оновить низку регіональних авіахабів, а також збудує нові аеропорти у східних областях та на Закарпатті.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в ході форуму "Велике будівництво: авіація та туризм", передає пресслужба глави держави.

Так, лише цього року державні інвестиції у розвиток авіаційної інфраструктури сягнули 3,4 млрд грн. "Велике будівництво" передбачає модернізацію аеропортів, будівництво нових злітно-посадкових смуг і терміналів у Чернівцях, Рівному, Житомирі, Кривому Розі, Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Одещині, у Херсоні, Вінниці, Полтаві.

"Також ми готуємося до будівництва ще двох (нещодавно ми вирішили це важливе стратегічне питання) нових аеропортів на сході України й ще одного нового аеропорту на Закарпатті. Ми зшиваємо нашу державу відкритим небом", – заявив Зеленський.

Також заплановано провести роботу з трансформації Міжнародного аеропорту "Бориспіль" у найпотужніший східноєвропейський авіахаб, а також посилити співпрацю з Європейським Союзом.

Президент нагадав, що цього року було підписано угоду про відкрите небо з Європейським Союзом, яку ще називають "другим безвізом".

"Угода про Спільний авіаційний простір з Україною є унікальною, оскільки Європейський Союз не має з жодною країною світу авіаційних угод саме на таких умовах. Зокрема, Україна зберігає за собою свої повноваження як держави – виробника авіаційної техніки. Це дуже важливо для нашого вітчизняного бренда "Антонов", відповідні сертифікаційні повноваження також зберігаються за Україною", - пояснив Володимир Зеленський.

В даний момент також тривають перемовини з західними партнерами щодо створення в Україні сучасного авіахабу для модернізації пасажирських літаків у вантажні.

"Сьогодні важливий день – ми повертаємо світу ідею про європейський літак. Тепер це наша, українська мрія, спільна з колегами з Європи", - наголосив глава держави.

Як раніше повідомлялося, Мінінфраструктури та європейська компанія Airbus співпрацюватимуть у сфері розвитку нового національного авіаперевізника, створення якого відбувається в рамках "Великого будівництва" президента Володимира Зеленського.