RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського модернізувало закинутий садочок у Гайсині

У Вінницькій області завершилася реконструкція дитячого садочка у Гайсині, здійснена за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Садочок "Теремок" на 110 місць простояв зачинений багато років. Його збудував у 1983 році місцевий цукровий завод. Колись це був відомчий дитсадочок, але його робота була припинена після приватизації заводу, пізніше будівля перейшла до комунальної власності. У спорожнілих приміщеннях повипадала штукатурка, стали непридатними для використання інженерні мережі.

"У Гайсині, як і скрізь у містах, не вистачає місць в міських дошкільних закладах. І саме оновлення старого дитсадка виправить ситуацію", — зазначив Борзов.

Реконструкція будівлі стартувала у 2017 році. Але відчутний прогрес розпочався у 2020 році завдяки включенню об'єкта до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Під час ремонту підрядник застосував сучасні енергозберігаючі технології: утеплив фасад та цоколь, замінив системи опалення, водопостачання, водовідведення та електропостачання на більш ефективні, на першому поверсі у групах влаштував за новими стандартами підлогу з підігрівом. Також облаштовані відмостки довкола будівлі, зведені перегородки та підвісна стеля, виконане внутрішнє оздоблення, встановлені міжкімнатні двері, замінена сантехніка.

До кінця року на Вінниччині планується завершити за програмою "Велике будівництво" ремонт ще двох дитячих садочків — у Сутисках та в Барі.

Нагадаємо, що у щорічному Посланні про внутрішнє та зовнішнє становище України президент Володимир Зеленський наголосив, що у країні за ініційованою ним програмою "Велике будівництво" будуються 150 дитячих садочків, у планах – ще 300.