RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського оновило дороги до цілої низки туристичних магнітів - Укравтодор

Дороги до туристичних локацій, відремонтовані у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", сприяли розвитку внутрішнього туризму.

Про це повідомляє Укравтодор.

"Попри виклики пандемії, відремонтовані дороги підштовхнули українців більше

подорожувати всередині країни", — зазначається у повідомленні.

На Одещині відремонтовано понад 50 км автошляхів до популярніших чорноморських курортів, зокрема за маршрутами Кароліно-Бугаз — Грибівка — Санжійка, Приморське — Затока. Також реконструйований міст через Хаджибейський лиман.

На Миколаївщині відновили 37 км занедбаної траси на Очаків. На Херсонщині — під'їзд до заповідника Асканія-Нова.

У Запорізькій області повністю відремонтували дорогу до Бердянська і 42 км дороги до Кирилівки.

На Донеччині відновили 4,9 км під'їзду до Святогірська на маршруті до Національного природного парку "Святі гори". У 2022 році планується завершити роботи та відновити ще 4,4 км.

На Харківщині відновлено дорогу Т-21-13 до Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди у Сковородинівці, а цього року буде відновлено 30 км за маршрутом до популярного місця відпочинку на Печенізькому водосховищі селища Старий Салтів трасою Т-21-04.

На Черкащині цьогоріч завершиться відновлення дороги до Шевченківського національного заповідника на трасі Р-10.

На Волині триватиме ремонт доріг до Шацького національного природного парку. Десятки кілометрів там уже зробили.

На Хмельниччині відремонтували 85 км траси Н-03 у напрямку від Хмельницького до Кам'янця-Подільського. Цього року ЇЇ відремонтують повністю та завершать ремонт траси Т-23-17, яка веде до Бакоти.

На Закарпатті оновлено найвисокогірнішу дорогу в Україні Т-07-18 до Національного природного парку Синевир та Букових пралісів, найдовший маршрут області Н-09, що проходить через географічний центр Європи, а також 44,4 км дороги Р-21 до Нацпарку Синевир. У 2022 році роботи на ній завершать.

На Прикарпатті відремонтували 45 км дороги Р-21, що входить до Малого карпатського кола.

На Львівщині за два роки відремонтували дороги Т-14-02, Т-14-16 та Т-14-15, що ведуть до Трускавця та Східниці. А цього року відновлять траси М-06 та Т-14-24 у курортне селище Славське.

Нагадаємо, загалом за два роки за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні зробили понад 14 тисяч кілометрів доріг.