RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Полтаві для реставрації Краєзнавчого музею залучили кращих фахівців України - ОДА

Краєзнавчий музей ім. Кричевського, який є одним із найвидатніших пам’яток українського модерну, повністю відреставрують за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Полтавська ОДА.

"Подібних масштабних ремонтів у музеї не проводили як мінімум 60 років. Реставрація покликана зупинити руйнацію будівлі, зберегти автентичний вигляд і водночас поєднати історію та сучасність. Для цього зібрали команду реставраторів зі всієї України", – розповів т.в.о. голови Полтавської обласної адміністрації Дмитро Лунін.

Роботи почали у вересні минулого року. За цей час встигли облаштувати і запустити новий теплопункт. Повністю оновили електромережі та почали підключення до широкосмугового інтернету. У музеї також встановлять підйомник для людей з інвалідністю.

Зараз фахівці продовжують розшивати та ін’єктувати тріщини стін і стелі, обробляють їх протигрибковими розчинами і реставрують двері та наличники у залі урочистостей.

Для реставрації розписів стін і стелі майстри вивчили архівні данні, порівнявши їхній стан у 1908 і 1995 роках.

За словами Луніна, реставрацію краєзнавчого музею в Полтаві курують кращі фахівці України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував, що у 2022 році за програмою "Велике будівництво" в обласних центрах країни почнуть модернізацію 48 дорослих і дитячих багатопрофільних клінічних лікарень.