RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

На Закарпатті "Велике будівництво" влаштовує освітлення на дорозі Львів-Самбір-Ужгород

Дорожники завершують встановлення освітлення в населених пунктах вздовж автодороги Н-13 Львів-Самбір-Ужгород від межі Львівської області до Жорнавського перевалу. Роботи тривають в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

Наразі освітлення в тестовому режимі працює в селах Ужок, Волосянка, Луг та Ставне. Енергозберігаючі світильники встановлені на оцинкованих опорах на 15 кілометрах дороги.

За інформацією САД, на автомобільних дорогах державного значення впроваджені заходи з підвищення безпеки: влаштовані тротуари в межах сіл з урахуванням потреб населення для безпечного та безбар’єрного пересування, облаштовані заїзні кишені автобусних зупинок з посадковими майданчиками. В 2022 році будуть встановлені ще й павільйони.

"Дорога Н-13 сполучає Львів та Ужгород. Відтак, її ремонт пожвавить економічний розвиток та туристичний потенціал двох обласних центрів", – наголошується у повідомлені.

Більше того, цей маршрут проходить через Ужоцький перевал, що розташований на висоті 889 метрів на межі Галичини та Закарпаття. Він приваблює туристів з усієї України своїми мальовничими фотолокаціями.

"Загальна протяжність автошляху в Закарпатті – 87 км, уже введено в експлуатацію відремонтовані 60 км", – додають у САД області.

Раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко поділився планом до 2024 року оновити 24 тисячі кілометрів українських доріг.