RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського візьметься одразу за кілька об'їзних Тернопільщини

Дорожньо-ремонтні роботи в Тернопільській області у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року торкнуться одразу п'яти об'їзних доріг, повідомили у Тернопільській ОДА.

Зокрема, планується розпочати будівництво об'їзної дороги Теребовлі. Для цього об'єкта розробляється проектна документація.

Також незабаром розпочнеться розробка проекту обходу міста Бережани. Тендер для виконання цих робіт уже оголошено.

Ще один тендер незабаром має визначити підрядника на будівництво транспортної розв'язки на різних рівнях та північно-східній ділянці обходу Тернополя.

Крім цього, 2022 року буде проведено поточний середній ремонт об'їзної дороги Лановцев на дорозі С-201026. На цю мету вже виділено 40 млн гривень.

Повідомляється також про заплановане будівництво розв'язки у різних рівнях на перетині автомобільних доріг Р-39 та Р-41.

Загалом у поточному році на Тернопіллі ремонт доріг місцевого значення пройде більш ніж на 300 об'єктах. На ці цілі виділено 657 млн. гривень.

Крім ремонту доріг, планується також відновити вісім мостів.

Загалом до кінця 2024 року в Україні в рамках президентської програми "Велике будівництво" мають відремонтувати 24 000 км доріг. Станом на кінець минулого року у всіх регіонах було відновлено вже 14 000 км, що відповідає 40% усієї мережі основних доріг. Такі дані раніше навів заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.