RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Львівський депутат Різник звинуватив Садового у цинізмі та брехні щодо виділення коштів на ЗСУ

Львівський міський голова Андрій Садовий розповсюджує дезінформацію в заяві про готовність міста поділитись частиною ПДФО для потреб ЗСУ.

Про це заявив у Facebook голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міськради Олексій Різник, пишуть "Українські новини".

"Андрій Іванович, коли Ви планували віддати 2 мільярди, більшість з яких лежить на депозитах під проценти? Адже в березні Вам було це ще не зрозумілим… Нехай голосування, коли Львівські депутати поділили 2 мільярди гривень на "бруківку і дерева", а не віддали на потреби ЗСУ залишиться на совісті кожного депутата, який проголосував "ЗА", - написав депутат.

Реакцію Різника викликав пост Садового, де той каже про наміри виділити 2 млрд на потреби ЗСУ.

"Міський голова опублікував пост, де повідомив, що з міського бюджету він планував виділити 2 мільярди гривень на армію. І взагалі Львів готовий поділитись з державою частиною ПДФО, якщо ці кошти допоможуть нищити ворога", - написав депутат.

Різник нагадав, що Садовий тривалий час блокував будь-які ініціативи з виділення коштів міського бюджету на потреби ЗСУ.

"Ще на початку березня 2023 року, коли сесія Львівська міська рада затверджувала бюджет розвитку Львівської ОТГ, я вніс пропозицію на розгляд ради проте, аби погасити усі борги міста перед підприємцями, що становило близько 300 млн гривень, і усі решта кошти віддати на потреби Збройних Сил України. Тоді, міський голова Андрій Садовий, саркастично назвав мою пропозицію емоційно – цікавою та водночас не зрозумілою. Віддати кілька мільярдів із бюджету міста на ЗСУ, замість витрачати ці кошти на благоустрій, який в часі війни може зачекати – що тут не зрозуміло меру, так і досі не відомо", - обурився Різник.