RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Чернігові в.о. міського голови Ломако має підтримку 65%, призначений керівник ОВА - лише 17% - соцопитування

До обраної місцевої влади Чернігова позитивно ставляться понад 60% мешканців міста. При цьому ставлення до діяльності військових адміністрацій та їхніх керівників переважно негативне.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з опитуванням, діяльністю в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако та міської ради задоволені 59% респондентів. Діяльністю Чернігівської обласної військової адміністрації задоволені 28% опитаних, а діяльністю її керівника В’ячеслава Чауса – 24%. Діяльністю Чернігівської міської військової адміністрації задоволені 27% чернігівців, а діяльністю її очільника Дмитра Брижинського – лише 19%.

64% опитаних вважають, що Олександр Ломако ефективно справляється з обов’язками міського голови Чернігова. А загалом до нього позитивно ставляться 66% містян.

Водночас до керівника обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса позитивно ставляться лише 25% опитаних, а негативно - 65%. До начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського позитивно ставляться 17%, а негативно - 55%.

Лідером рейтингу довіри досі лишається Владислав Атрошенко, до якого позитивно ставляться 82% чернігівців. 76% чернігівців відповіли, що не підтримують рішення Яворівського районного суду про відсторонення Атрошенка від посади міського голови. 75% респондентів вважають це рішення тиском на місцеву владу.

Так само більшість чернігівців не підтримують створення військової адміністрації. 64% респондентів упевнені, що таке рішення було викликано політичним протистоянням влади з командою Атрошенка. 54% чернігівців відповіли, що створення міської військової адміністрації перешкоджає розвитку міста.

Опитування проводилось з 1 по 10 березня методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). У ньому брали участь мешканці Чернігова від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Похибка - не більше 3,5%.